Stap 2: ESG-branding strategie

CSRD-compliant in 6 stappen

Om toekomstbestendig te zijn en meer verbonden te raken met klanten, medewerkers en de maatschappij, moeten organisaties duurzaam ondernemen inbedden in hun strategie en merkpositionering. Met een effectieve ESG branding strategie, bestaande uit een inspirerende duurzaamheidsvisie en relevante duurzaamheidsthema’s met focus SDG’s, kun je jouw imago versterken en een duidelijk profiel creëren.

Imagoboost door sterke positionering

Geef jouw bedrijf een voorsprong door waarde te creëren en deel jouw visie; klanten zullen dit waarderen en trouw blijven. Zo bouw je aan een toekomstbestendige organisatie!

CSRD-proof stap 2: ESG-branding strategie​

Duurzaamheidsvisie

Bepaal jouw krachtige duurzaamheidsvisie aan de hand van vier componenten: hoger doel, gewaagd doel, kernwaarden en kernkwaliteiten.

Focus gebieden

Bepaal de aandachtsgebieden aan de hand van jouw duurzaamheidsvisie om jouw hoger doel te behalen; van circulariteit tot sociale innovatie

SDG’s prioriteren

Prioriteer en beargumenteer SDG’s die het meest aansluiten bij de kernwaarden en strategische koers van jouw organisatie

Waardecreatie

Vertaal jouw ESG-branding strategie naar een waardecreatiemodel met KPI’s. Dit zorgt voor een heldere strategie en brengt focus aan. 

Meet je voortgang in CSRD compliance

SUB Platform leidt jou in zes overzichtelijke stappen door het gehele CSRD Traject. Werk stap voor stap aan het op orde stellen van jouw documentatie om te voldoen aan de CSRD richtlijn!

Bekijk uitleg en gebruik tools & werksjablonen

Iedere stap kent een samenstelling aan onderdelen waarvan je een documentatie dient op te stellen. De handige instructie, downloads en tools helpen je op weg. 

Voldoe aan de wensen van jouw accountant

Maak jouw organisatie in 6 stappen CSRD compliant.

Of start een gratis trail van 14 dagen. 100% vrijblijvend!

Upload je rapportage & documenten

Verzamel al jouw rapportage in één overzichtelijke online omgeving met procesbeschrijving per onderdeel

Werk samen

Doorloop de 6 stappen samen met jouw externe adviseurs, interne stakeholders en accountant. In het SUB Platform kan de accountant deze vervolgens eenvoudig downloaden en goedkeuren

CSRD tools, templates en academy

 

Finding the right balance

"As a family business, we feel it is our responsibility, in everything we do, to continuously and proactively look for the right balance between people, environment and society."
Tilly Bakker, construction company K_Dekker

Smart roofs

Roofs that store water and give space to new nature? SUB collaborated on a special project at housing corporation Stadgenoot: RESILIO.
Housing corporation Stadgenoot

Start the free trial and check all components

Contact us

Heb je nog vragen? Jeroen en Babs beantwoorden ze graag! Bel, mail of vul het contactformulier hieronder in.

Name*
E-mail address*
Organisation / Company
Telephone number
Questions or comments

Answers questions on the platform

Babs Mammen-van der Zon

Finds the solution to technical issues

Jeroen Zonneveld