Contributing to a better world with Jeroen Zonneveld

Verbeter de wereld begin een bedrijf!

Jeroen Zonneveld richt in 2018 samen met Babs Mammen – van der Zon Sustainable Boost (SUB) op, een adviesbureau dat organisaties en bedrijven ondersteunt bij het verduurzamen van hun bedrijfsvoering. Hoe kwamen zij tot dit besluit en wat zijn hun grote inspiratiebronnen?

By: Lotte Blesgraaf

Jeroen Zonneveld Co-Founder van SUB

Het leven zag er rooskleurig uit in 2015, een mooie vrouw, twee gezonde kinderen en net gestart met een uitdagende baan als inkoop- en aanbestedingsconsultant. Totdat hij plotsklaps werd opgeschrikt door de realisatie dat het leven aan een zijden draadje hangt. Zijn moeder en een goede vriend overlijden en een vriendin krijgt een zwaar ongeluk. En dat alles in een periode van zeven weken. Dat maakte dat hij zich afvroeg: ‘wat wil ik nu echt met mijn leven?

De start van Sustainable Boost

In zijn eerdere werk als hoofd facilitair/inkoop bij een groot schoolbestuur voelde hij zich altijd uitgedaagd om de bedrijfsvoering te verduurzamen en maatschappelijke impact te creëren door sociaal en duurzaam in te kopen.  Later als hij groot was, zou hij voor zichzelf beginnen om met deze kennis een bijdrage te leveren aan een betere wereld. In deze heftige periode, besloot hij naar zijn gevoel te luisteren en ervoor te gaan.

Kort na zijn start als ondernemer ontmoette hij Babs. Ook Babs stond op een kruispunt in haar leven en er ontstond een duurzame chemie. Beiden zagen organisaties worstelen met hun duurzame ambities. Hier kunnen wij bij helpen! Niet veel later was SUB een feit!

Staying motivated by sources of inspiration

In zijn eerste periode als ZZP-er maakt Jeroen kennis met meerdere Social Enterprise ondernemers. Veelal inspirerende mensen die van de ne op de andere dag hun succesvolle en goed betaalde baan beëindigen om als sociaal ondernemer de wereld wat mooier te maken. . Naast herkenning, is dit ook een grote bron van inspiratie. Hij gelooft steeds minder in ondernemen voor eigen gewin. En steeds meer in samenwerken voor een betere toekomst.

Sustainable Boost in the future

Op de vraag hoe hij de toekomst van SUB ziet, antwoord hij snel: “Met een energiek en enthousiast team organisaties echt impact laten maken met behulp van onze tools, zodat de wereld een mooiere plek wordt en onze toekomst een stukje zekerder.” Dat is waar het allemaal om gaat. Hij geeft ook graag nog een tip: ‘heb je een droom, ga er dan gewoon voor!’