Verduurzamen in de woningmarkt

Duurzaam bouwen en duurzaam wonen. Dat is een enorme uitdaging voor woningcorporaties. Om de doelen uit het Klimaatakkoord te halen moeten alle partijen aan boord komen en blijven. Zowel de huurders als de verhuurders als de medewerkers van de corporatie moeten zich van de doelstellingen bewust zijn. Ons SUB Platform helpt corporaties bij deze integrale aanpak. Zo maken we verduurzaming samen haalbaar.  

Meteen starten met verduurzamen?

De vele uitdagingen van corporaties

Mensen huisvesten met een bescheiden inkomen, woningen die aardgasvrij moeten worden, en in 2050 helemaal klimaatneutraal bouwen. Woningcorporaties hebben te maken met veel uitdagingen. Hoe zorg je dat deze flinke opgaven lukt?

Samenwerking is essentieel

Om duurzaamheidsdoelen te behalen, moet het beleid in de gehele organisatie worden ingebed. Met concrete ambities maak je het mogelijk om gezamenlijk naar deze doelen toe te werken. Juist daar helpt ons platform bij.

De onderdelen

De onderdelen

De voordelen

Maak een start met onze Barometer

De Barometer geeft je snel inzicht in hoe goed je nu al bezig bent. Bepaal samen met jouw team doelen die je wilt ontwikkelen. Met het concrete actieplan dat hieruit voortkomt, kun je meteen aan de slag.

Slimme daken

Daken die water bergen en ruimte geven aan nieuwe natuur? SUB werkte bij woningcorporatie Stadgenoot mee aan een bijzonder project: RESILIO.
Woningcorporatie Stadgenoot

Klaar voor de toekomst

"Babs heeft oog voor zowel de WHY, de HOW, de WHAT als de mensen die het allemaal mogelijk moeten maken. Ze laat een team procesondersteuning achter dat klaar is voor de toekomst."
Stefan van Schaik, Wooncompagnie

Monitor en communiceer met handige visuals

In het dashboard zie je wat je al gedaan hebt en aan welke doelen je nog werkt. Inzichtelijk vormgegeven, dus direct te delen met je medewerkers en je klanten. Handig: je kunt de visuals ook gebruiken voor een maatschappelijk verantwoord jaarverslag.

Bespaar tijd, geld en verduurzaam jouw organisatie

Inzicht in de hele bedrijfsvoering

Stel je eigen actiepunten samen en koppel ze aan de SDG’s

Lid van onze community

Blijf op de hoogte en leer van andere woningcorporaties

Tools voor rapportage en communicatie

Maak jouw voortgang zichtbaar en transparant met onze tools

Neem contact met ons op

Heb je nog vragen? Babs en Lotte beantwoorden ze graag! Bel, mail of vul het contact formulier hieronder in.

Naam*
E-mailadres*
Organisatie / Bedrijf
Telefoonnummer
Vragen of opmerkingen

Aanjager duurzaamheid en sociale verbinder

Babs Mammen - van der Zon

Impactmaker en duurzaam strateeg

Jeroen Zonneveld

Veelgestelde vragen

Waarom is het nuttig om onze bedrijfsvoering te verduurzamen?

Duurzaam bouwen en duurzaam wonen is een enorme uitdaging voor woningcorporaties. Om de doelen uit het Klimaatakkoord te halen moeten alle partijen aan boord komen en blijven. Zowel de huurders als de verhuurders als de medewerkers van de corporatie moeten zich van de doelstellingen bewust zijn. Ons SUB Platform helpt corporaties bij deze integrale aanpak.

Op het SUB Platform vind je alles op één plek. In de Academy vind je diverse kennisdocumenten, e-learnings en workshops die toegespitst zijn op woningbouw. Leer van anderen in de community en deel andersom ook jouw inzichten met de groep. Met behulp van de tools breng je het duurzaamheidsprofiel van jouw organisatie in kaart en stel je doelen voor de toekomst. Werk samen aan een gedragen beleid om duurzaam wonen in jouw regio te realiseren.

De Academy is een uitgebreide kennisbank waar je documenten en artikelen vindt over circulair bouwen. Kom je er in de Academy niet uit, roep dan de hulp van onze community in. Onze SUB-Boosters (kennisexperts) zijn lid van de community. Aan hen kun je gerichte vragen stellen. 

Ja, dat kan zeker. Sluit je aan bij onze community en kom in contact met professionals uit de woningbouwsector die al ervaring hebben met duurzaam wonen.

Start de gratis trial

vrijblijvend en kosteloos