Duurzaam onderwijs voor de toekomst

In het onderwijs werk je met de generatie die de toekomst gaat vormgeven. Óf je moet verduurzamen is dus niet eens de vraag. De vraag is wel: hoe doe je dat? Het SUB Platform is gebouwd met de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (de SDG’s) als basis. Je vindt er veel kennis en praktische tools om beter samen te werken aan je duurzame ambities. Stap voor stap maak je verduurzaming inzichtelijk en concreet.  

Meteen starten met verduurzamen?

Hoe verduurzamen we het onderwijs?

Veel onderwijsinstellingen lopen aan tegen problemen bij het verduurzamen . Maak gebruik van onze kennis over methodes en de tools om wél stappen te kunnen zetten. 

Met SUB verduurzamen en ontwikkelen

Dankzij ons platform en onze tools integreer je je duurzaamheidsdoelen in je bedrijfsvoering. Je kunt makkelijk monitoren hoe het gaat en welke actiepunten er openstaan. En wie die acties moeten oppakken.

De onderdelen

De onderdelen

De voordelen

Maak een start met onze Barometer

De Barometer geeft je snel inzicht in hoe goed je nu al bezig bent. Bepaal samen met jouw team doelen die je wilt ontwikkelen. Met het concrete actieplan dat hieruit voortkomt, kun je meteen aan de slag.

Inzicht en doelen

“De Barometer heeft ons geholpen om met elkaar inzicht te krijgen waar we nu staan met onze bedrijfsvoering en daardoor duurzaamheidsdoelen te formuleren voor de toekomst. Wat willen we de komende jaren uitstralen?"
Rob Feenstra, Kennemer College

Professioneel rapport

"Het proces en de onderbouwde uitkomsten zijn weergegeven in een professioneel eindrapport. Dit eindrapport is de basis om de komende jaren zelfstandig aan de slag te gaan met het verwezenlijken van onze duurzaamheidsambities."
Dirk Pieter Halbesma, Hogeschool Windesheim

Monitor en communiceer met handige visuals

In het Dashboard monitor je jouw gestelde doelen. Handig als leidraad en transparant voor interne en externe stakeholders. De visuals maken het overzichtelijk en zijn geschikt voor een maatschappelijk verantwoord jaarverslag.

Bespaar tijd, geld en verduurzaam!

Inzicht in de hele bedrijfsvoering

Krijg inzicht in jouw duurzaamheidsprofiel en koppel de SDG’s

Lid van onze community

Leg contact met andere organisaties of doe nieuwe kennis op.

Tools voor rapportage en communicatie

Communiceer jouw duurzame ambities naar medewerkers en studenten.

Neem contact met ons op

Heb je vragen? Jeroen en Lotte beantwoorden ze graag! Bel, mail of vul het contact formulier hieronder in.

Naam*
E-mailadres*
Organisatie / Bedrijf
Telefoonnummer
Vragen of opmerkingen

Impactmaker en duurzaam strateeg

Jeroen Zonneveld

Aanjager duurzaamheid en verbinder

Bab Mammen-van der Zon

Veelgestelde vragen

Hoeveel tijd kost het om deel te nemen aan het SUB Platform?

Je kunt zo veel of zo weinig tijd in het SUB Platform steken als je zelf wilt. Heb je een abonnement, dan ben je wat tijd kwijt aan het invullen van de tools. Hoe lang je daarvoor moet rekenen, hangt af van hoe gedreven je bent en hoe je er nu voor staat. We raden je aan om met verschillende mensen samen de tools in te vullen. In het begin kost dit misschien wat tijd, maar het levert je ook wat op: je investeert in een groene toekomst.

De tools zijn een uitstekend middel om je duurzaamheidsbeleid op te zetten en na te leven. Voor de SustainaBUL is het belangrijk dat leerlingen zich bewust zijn van jullie duurzaamheidsbeleid. De beoordeling vindt vaak plaats aan de hand van informatie op jullie website. Communiceren met de rapportages uit de tools kunnen dan ook een enorm belangrijk zijn om te winnen. Uitstekend begin om de SustainaBUL mee te winnen dus!

Juist als je al veel bezig bent met verduurzamen, kan het heel nuttig zijn om aan de slag te gaan met onze tools. Je maakt namelijk overzichtelijk waar je als onderwijsinstelling voor staat en kan dat meteen inzichtelijk maken voor alle medewerkers en studenten. Hierdoor kun je er beter over communiceren, trek je meer leerlingen en medewerkers aan en kun je nog verder verduurzamen. De visuals die de voortgang laten zien, zien er goed uit en zijn makkelijk te lezen.

Op dit moment is het niet mogelijk om onze tools te integreren in andere software. Ons platform is daarentegen wel een plek waar alles op het gebied van duurzaamheid samenkomt. De tools kunnen wel gedownload worden en toegevoegd in rapportages van andere software.

Op ons Platform vind je games en informatie die je goed kunt gebruiken als lesmateriaal. De webinars en workshops kun je voor je lessen inzetten en laten zien in de klas. Kant en klare lessen bieden we op dit moment niet aan.

Start de gratis

vrijblijvend en kosteloos