Duurzame zorg

Zorgen voor anderen, dat staat in jouw sector voorop. Maar de zorg is tegelijkertijd een van de meest vervuilende sectoren. Gelukkig is dit al aan het veranderen. Veel zorginstellingen committeren zich aan de Green Deal Duurzame Zorg. Met ruim 24 miljard aan jaarlijkse inkoopuitgaven hebben zorginstellingen in Nederland een krachtig instrument om met inkoop en bedrijfsvoering een verschil te maken. Jouw organisatie dus ook!

Samen naar duurzame zorg: Ontwikkel via het SUB Platform

Duurzame zorg, waar begin je?

Zoek je je suf naar antwoorden en heb je behoefte aan tools die het verduurzamen een stuk gemakkelijker en inzichtelijker maken? Ons platform biedt hiervoor de kennis en tools.

Antwoord op al je vragen over duurzame zorg

Van ambitie naar duurzaam succes: werk stap voor stap samen aan duurzame doelen en deel resultaten met stakeholders. Verbreed je kennis en leer meer over duurzame zorg van collega’s.

De onderdelen

De onderdelen

De voordelen

Maak een start met onze Barometer

Hoe maak je duurzame zorg meetbaar en aantoonbaar? Door data te verzamelen! Met deze data én onze slimme tools maak je jouw duurzaamheidsprofiel en footprint. Daarnaast heb je meteen een actieplan voor jouw organisatie.

Duurzaamheidsprofiel

"We hebben met elkaar het duurzaamheidsprofiel voor onze bedrijfsvoering in kaart gebracht en in een concreet actieplan maatregelen vastgelegd om onze bijdrage aan duurzaamheid de komende jaren te vergroten."
Jan-Martien Touw, Saffier Groep

Zeer klantvriendelijk

"Het klopt echt! Het is een zeer klantvriendelijke tool, dat een goed beeld geeft over je huidige en gewenste duurzaamheidsprofiel. Tijdens het invullen van de Barometer is voldoende ruimte voor het uitwerken van oplossingen."
Anneke Molenaar - Lensen, Sanquin

Monitor en communiceer met handige visuals

In het Dashboard zie je wat je al gedaan hebt en aan welke doelen je nog werkt. Inzichtelijk vormgegeven, dus direct te delen met je medewerkers en je klanten. Handig: je kunt de visuals ook gebruiken voor een maatschappelijk verantwoord jaarverslag.

Bespaar tijd, geld en verduurzaam

Groei door inzicht

Vanuit inzicht, kun je stappen zetten en word je een voorloper in jouw branche.

Lid van onze community

Altijd als eerste op de hoogte. Toegang tot onze kennisbank en netwerk.

Tools voor rapportage en communicatie

Bouw aan een positief imago en deel het met de hele wereld.

Neem contact met ons op

Heb je nog vragen? Jeroen en Dominique beantwoorden ze graag! Bel, mail of vul het contactformulier hieronder in.

Naam*
E-mailadres*
Organisatie / Bedrijf
Telefoonnummer
Vragen of opmerkingen

Impactmaker en duurzaam strateeg

Jeroen Zonneveld

Aanjager duurzaamheid en sociale verbinder

Babs Mammen-van der Zon

Veelgestelde vragen

Hoe stel je een duurzaamheidsbeleid op voor de zorg?

Met de tool SUB Barometer breng je het duurzaamheidsprofiel van jouw zorgorganisatie stap voor stap in kaart. Door in te zoomen op diverse impactgebieden zie je snel waar je nu staat en waar je in de toekomst naartoe wilt. Gratis uitproberen? Dat kan in de gratis trial.

We vertellen je hier binnenkort meer over op het platform.

Deze Green Deal gaat over de bijdrage die de zorgsector kan leveren aan een beter milieu en een zorgomgeving die uitnodigt tot gezond gedrag. Denk aan het verminderen van CO2-uitstoot en het stimuleren van een circulaire economie. Diverse zorgorganisaties in Nederland committeren zich hieraan. Wil jij je hier ook voor inzetten? Het SUB Platform helpt jouw organisatie op allerlei vlakken met verduurzamen. Hoe? Dat laten we graag zien! Maak een account aan. >

Op het platform heb je binnenkort een ruime keuze aan webinars, e-learnings en workshops – online en op locatie – die interessant zijn voor de zorgsector.

Nou en of. Sluit je aan en ga naar onze duurzame community.

Start de gratis trial

Vrijblijvend en kosteloos