SUB Barometer

De Barometer geeft je inzicht in jouw duurzaamheidsprofiel. Hiermee creëer je inzicht en bewustwording. En maak je verduurzaming concreet.

Video afspelen

Hoe duurzaam is jouw organisatie?

Krijg inzichtelijk waar je nu staat, bepaal welke ambities belangrijk zijn en welke richting je op wilt. Maak zo jouw eigen duurzame routekaart.

Wat kan je met de Barometer?

Nulmeting

In de nulmeting wordt jouw huidige situatie zichtbaar. Je ziet per impactgebied of je goed op weg bent.

Ambities opstellen

Vertaal jouw ambities naar concrete doelen en koppel deze aan de SDG’s.

Rapporteren

Monitor jouw voortgang en maak deze transparant voor al jouw stakeholders.

Maak verduurzaming SMART

Koppel elke gestelde ambitie in de Barometer aan een prio, actiehouder en SDG. En geeft je een concreet actieplan zodat je meteen kunt starten.

Geeft snel inzicht

Aan de hand van 75 vragen maak je een nulmeting. Selecteer mensen vanuit verschillende afdelingen voor een compleet beeld. Zo bereik je ook meteen een breed gedragen plan van aanpak.

Voordelen van de Barometer

Gedragen actieplan

"Door het collectief beantwoorden van de vragen ontstond veel interactie en inzicht in elkaars belangen. Het gezamenlijk brainstormen leverde een gedragen actieplan op."
Fleur van der Giessen, Regio Gooi- en Vechtstreek

Impact is meetbaar

"Het voordeel van de Barometer is de inzichtelijkheid in de SDG’s waar wij allen aan kunnen werken en de oplossingen die aangedragen worden om onze visie te gaan verwezenlijken.”
Roelof van der Kooi, Van Gogh Museum

Neem contact met ons op

Heb je nog vragen? Babs en Jeroen beantwoorden ze graag! Bel, mail of vul het contactformulier hieronder in.

Naam*
E-mailadres*
Organisatie / Bedrijf
Telefoonnummer
Vragen of opmerkingen

Aanjager duurzaamheid en sociale verbinder

Babs Mammen - van der Zon

Impactmaker en duurzaam strateeg

Jeroen Zonneveld

Veelgestelde vragen

Hoe maak ik een duurzaamheidsscan voor ons bedrijf of organisatie?

Met onze tool SUB Barometer maak je een duurzaamheidsscan en breng je het duurzaamheidsprofiel van de hele bedrijfsvoering in kaart. Je beantwoordt vragen die betrekking hebben op diverse impactgebieden zoals energie, inkoop, mobiliteit en gezondheid. Tegelijkertijd zoom je in op de huidige situatie, geef je aan waar je naartoe wilt en bedenk je alvast gerichte acties waarmee je zelf of je team aan de slag kunt. Als je de Barometer afrondt, rolt er direct een actieplan uit dat je kunt downloaden, delen en invullen.

De SUB Barometer helpt je in kaart brengen waar je bedrijf of organisatie staat en waar jullie naartoe willen. Door de inzichten die je in de SUB Barometer verzamelt, kun je makkelijker  prioriteiten stellen en focus leggen op datgene waarvoor je wilt inzetten. Doelen (KPI’s) waar je de komende jaren aan wilt werken, monitor je eenvoudig in het SUB Dashboard. Deze tool helpt je ook transparant te communiceren naar klanten, medewerkers en stakeholders.

Dat kan, maar we raden je aan om met meer collega’s of medewerkers de tool in te vullen. Door samen te werken, verzamel je niet alleen de beste resultaten maar is ook je hele organisatie betrokken bij je duurzame plannen. Samen maak je meer impact!

De vragen in de SUB Barometer gaan over diverse impactgebieden zoals energie, mobiliteit, ict en gezondheid. Dit heeft betrekking op diverse afdelingen binnen je bedrijf of organisatie. Stel je krijgt een vraag over mobiliteit en je wilt medewerkers stimuleren vaker per fiets naar het werk te komen. Dan heb je gegevens nodig over hoe jouw medewerkers naar het werk reizen en hoeveel kilometer ze afleggen. We raden aan de SUB Barometer samen met diverse collega’s in te vullen!

Je adresgegevens slaan we op voor ons abonnementenbeheer en om je op de hoogte te brengen van ontwikkelingen rond het SUB Platform. Wat betreft jouw invoergegevens:

  • SUB zorgt ervoor dat anderen jouw gegevens niet kunnen raadplegen of wijzigen.
  • SUB zorgt ervoor dat dagelijks een back-up wordt gemaakt van de database waar deze gegevens in opgeslagen zijn.
  • Zonder jouw toestemming doen we verder niets met je invoergegevens.

 

Voor de topics en reacties die je plaatst in de community geldt een uitzondering. Deze zijn door andere platformgebruikers vrij te lezen en/of te gebruiken.

Op dit moment is het niet mogelijk om onze tools te integreren in andere software. Ons platform is daarentegen wel een plek waar alles op het gebied van duurzaamheid samenkomt. De output van de tools kun je wel downloaden en toevoegen in rapportages van andere software.

Start de gratis trial

vrijblijvend en kosteloos