SUB Footprint

Bereken je (CO2) Footprint en maak een integrale voetafdruk van jouw organisatie. Het levert je waardevolle data op; als sturingsinstrument voor duurzame ontwikkeling én benchmarking.

Video afspelen
SUB Footprint

Footprint berekenen van je gehele bedrijfsvoering

Met onze Footprint bereken je niet alleen je CO2-footprint; je krijgt inzicht in de gehéle bedrijfsvoering. Alle duurzame onderwerpen, zoals milieu-impact, goed werkgeverschap en circulariteit, komen aan bod.

Wat kun je met de Footprint?

Data collect

Met data die je ophaalt uit de organisatie, bereken je stap voor stap jouw Footprint. De sjablonen in de tool wijzen je de weg.

Export & benchmark

Vergelijk jouw data met de branche of streefgetallen. Download het waarde export waarmee we jouw impact kwantificeren in financieel rendement.

Solide basis

Gebruik de tool als uitgangspunt voor doelstellingen en een effectief actieplan. Begin met een betrouwbare basis als fundament voor een toekomstbestendige organisatie.

Aansluiting bij wet- en regelgeving

De overheid, markt en de maatschappij eisen van organisaties transparantie. Gebruik de Footprint om te voldoen aan wet- en regelgeving zoals CSRD.

Rapporteer en communiceer

Data die je invoert, zetten we automatisch om in een overzichtelijke rapport die je direct kunt downloaden. Bepaal zelf welke impactgebieden en data je meeneemt in het rapport.

De voordelen van de Footprint

Slimme daken

Daken die water bergen en ruimte geven aan nieuwe natuur? SUB werkte bij woningcorporatie Stadgenoot mee aan een bijzonder project: RESILIO.
Woningcorporatie Stadgenoot

Goed profileren

“Wij hadden de behoefte om het onderwerp MVO verder te professionaliseren in de organisatie. De digitale tools die SUB heeft ontwikkeld, sloten perfect aan."
Marlon Broekman, Racktime Benelux

Neem contact met ons op

Heb je nog vragen? Babs en Jeroen beantwoorden ze graag! Bel, mail of vul het contactformulier hieronder in.

Naam*
E-mailadres*
Organisatie / Bedrijf
Telefoonnummer
Vragen of opmerkingen

Aanjager duurzaamheid en sociale verbinder

Babs Mammen - van der Zon

Impactmaker en duurzaam strateeg

Jeroen Zonneveld

Veelgestelde vragen

Voldoe ik met de Footprint aan de CSRD-verplichting?
De Sustainable Footprint helpt je om te rapporteren en te voldoen aan de CSRD-verplichting.
De Footprint sluit aan bij: CSRD verplichting, MVO-Prestatieladder, CO2-Prestatieladder, EED-verplichting (Wet milieubeheer) en helpt je te voldoen aan de CO2-rapportageplicht Werkgebonden personenmobiliteit.
De CO2-footprint en de hierin gebruikte scope-indeling voor CO2-emissies en gehanteerde CO2-emissiefactoren zijn volledig gebaseerd op de eisen van de CO2-Prestatieladder. Stap voor stap helpt de tool je de verbruiksgegevens van de relevante energiestromen in te vullen. De verbruiksgegevens zijn te vinden op je facturen voor gas, brandstof en elektriciteit, de bedrijfsadministratie van gedeclareerde kilometers en vliegreizen, en je meterstanden. Nadat de gegevens zijn ingevuld, berekent de tool aan de hand van de CO2-emissiefactoren automatisch op regelniveau de CO2-uitstoot.

De Sustainable Footprint is te gebruiken voor 11 impactgebieden. Naast het berekenen van de CO2-footprint, kijk je ook naar de impact van:

 • Energie
 • Goed werkgeverschap
 • Diversiteit
 • Water en afvalwater,
 • Afval en materialen
 • Voedsel
 • Mobiliteit
 • Social impact
 • Maatschappelijke betrokkenheid
 • Bewustwording en communicatie
 • Werkplekomgeving
Vanaf 1 juli 2023 zijn werkgevers met meer dan 100 werknemers verplicht alle reizen van hun medewerkers te registreren. Zo wil de overheid zicht krijgen op de hoeveelheid CO2-uitstoot uit zakelijke mobiliteit. Met de Sustainable Footprint helpen we je om deze informatie te verzamelen en hoe je hierin het overzicht houdt. Zo helpen we je heel gemakkelijk hoe je kunt voldoen aan de CO2-rapportageplicht.

Start de gratis trial

Vrijblijvend en kosteloos