Duurzaam ondernemen en ontwikkelen

Je wilt groeien als bedrijf. Niet alleen financieel, maar ook duurzaam. Hoe pak je dat aan en waar begin je? Op het SUB Platform krijg je kennis, inzicht in je eigen profiel en antwoorden op je vragen. Raak geïnspireerd door anderen, werk beter samen met je collega’s en stakeholders, en gebruik onze tools om de verduurzaming van je bedrijf concreet maken. 

Meteen starten met verduurzamen van jouw bedrijf?

Waarom duurzaam ondernemen?

De cijfers liegen er niet om, verduurzamen is noodzakelijk. Niet alleen om je bedrijf gezond te houden en om aan regels te voldoen, maar ook voor het imago van je bedrijf.

Verduurzamen en groei gaan hand in hand

Duurzaam ondernemen kan veel opleveren. Natuurlijk kostenbesparingen, maar denk ook aan klanten en medewerkers die liever naar een duurzaam bedrijf gaan.

De onderdelen

De onderdelen

De voordelen

Maak een start met onze Barometer

De Barometer geeft je snel inzicht in hoe goed je nu al bezig bent. Bepaal samen met jouw team doelen die je wilt ontwikkelen. Met het concrete actieplan dat hieruit voortkomt, kun je meteen aan de slag.

Goed profileren

“Wij hadden de behoefte om het onderwerp MVO verder te professionaliseren in de organisatie. De digitale tools die SUB heeft ontwikkeld, sloten perfect aan."
Marlon Broekman, Racktime Benelux

Doelen helder krijgen

“SUB heeft een mooi model ontwikkeld die inzicht geeft en onze organisatie scherp houdt op de doelen die we nastreven. We zijn met zijn vijven intensief aan de slag gegaan om deze doelen..."
Jack Stuifbergen, Breedweer Facilitaire Diensten

Monitor en communiceer met handige visuals

In het Dashboard zie je wat je al gedaan hebt en aan welke doelen je nog werkt. Inzichtelijk vormgegeven, dus direct te delen met je medewerkers en je klanten. Handig: je kunt de visuals ook gebruiken voor een maatschappelijk verantwoord jaarverslag.

Bespaar tijd, geld en verduurzaam

Groei door inzicht

Vanuit inzicht, kun je stappen zetten en word je een voorloper in jouw branche.

Lid van onze community

Altijd als eerste op de hoogte. Toegang tot onze kennisbank en netwerk.

Tools voor rapportage en communicatie

Bouw aan een positief imago en deel het met de hele wereld.

Neem contact met ons op

Heb je nog vragen? Babs en Jeroen beantwoorden ze graag! Bel, mail of vul het contactformulier hieronder in.

Naam*
E-mailadres*
Organisatie / Bedrijf
Telefoonnummer
Vragen of opmerkingen

Aanjager duurzaamheid en sociale verbinder

Babs Mammen - van der Zon

Impactmaker en duurzaam strateeg

Jeroen Zonneveld

Veelgestelde vragen

Mijn bedrijf heeft minder dan 250 werknemers, is het SUB Platform ook voor mij interessant?

Jazeker! Het platform is interessant voor elk bedrijf, of je bedrijf nu uit 1 of 1000 werknemers bestaat. De community en de Academy bieden oplossingen voor allerlei uitdagingen en de Tools kun je invullen met gegevens van jouw bedrijf.

Hoeveel mensen er nodig zijn om de tools in te vullen, ligt aan je bedrijf. Over het algemeen kan één persoon het doen, maar ons advies is om het met meerdere mensen in een werkgroep te doen. Zorg ervoor dat je mensen kiest van verschillende afdelingen. Op deze manier krijg je ambassadeurs in de gehele organisatie en zullen doelen sneller en efficiënter behaald worden.

Op dit moment geldt er nog geen wettelijke verplichting voor het rapporteren over duurzaamheid in algemene zin. Wel is er bijvoorbeeld wetgeving over energielabels voor kantoorpanden en moet elk bedrijf vanaf 2023 inzicht kunnen geven in woon-werk en zakelijk verkeer. In 2025 worden grote bedrijven echter wel verplicht om al hun gegevens over duurzaamheid te rapporteren in hun financiële jaarverslag. Dit betekent dat deze bedrijven ook gedetailleerde duurzaamheidsinformatie zullen moeten ophalen bij hun supply chain partners. Kleinere bedrijven zullen hier dus op zeer korte termijn mee in aanraking komen. Op het Platform vind je informatie over deze wetgeving en de tools die je kunt gebruiken om te voldoen aan deze wetgeving.

De tools zijn een goed middel om te voldoen aan verschillende wet- en regelgevingen. Op ons platform kun je vinden welke voor jouw bedrijf noodzakelijk zijn. Stel hier jouw KPI’s op in en gebruik de rapportages uit het Dashboard om te communiceren naar de betreffende stakeholders.

Ja hoor geen probleem, je kunt ook alleen workshops of webinars volgen bij elke abonnementsvorm.

Start de gratis trial

vrijblijvend en kosteloos