SUB Dashboard

Stel concrete doelen en maak je duurzame ambities meetbaar en aantoonbaar in het Dashboard. Resultaten deel je makkelijk met klanten, medewerkers en stakeholders.

Video afspelen

Behoud focus & rapporteer resultaten

Doelen (KPI’s) helpen je te focussen. Je ziet concreet hoe je bezig bent en weet meteen of je moet bijsturen. Resultaten verwerk je eenvoudig in rapportages en presentaties.

Wat kun je met het Dashboard?

Doelen aanmaken

Voeg duurzame doelen (KPI’s) toe en bepaal zelf de meetmomenten, per jaar of per kwartaal. Selecteer formules om groei of reductie te berekenen.

Vier je prestaties

Rapporteer over de voortgang die je maakt met één druk op de knop. Je krijgt inzichtelijke visuals die je zo kunt downloaden en delen.

Koppelen aan de SDG's

De Sustainable Development Goals zijn in het leven geroepen om  de wereld een betere plek te maken. Hoe draagt jouw organisatie hieraan bij?

Gebruik de voorbeeld sjablonen

Diverse voorbeeld-KPI’s ter inspiratie. Deze sjablonen kun je voor je eigen doelen gebruiken en aanpassen. Maak je eerste doel aan:

Koppel thema’s en SDG’s aan jouw doelen

Met welke duurzame thema’s hebben jouw doelen raakvlakken? Afvalmanagement, bewustwording of gezondheid? Per KPI selecteer je thema’s en focus-SDG’s die je later terugziet in het overzicht van jouw Dashboard.

De voordelen van het Dashboard

Bewustzijn vergroten

“Door te werken met de tools is het bewustzijn onder de collega’s van diverse afdelingen vergroot. Dat kwam doordat we meer met het onderwerp bezig waren en samen worstelden om tot de KPI’s en focus SDG’s te komen."
Monique Koelewijn, Inholland

Maak het zichtbaar

“We proberen goed te luisteren naar al onze stakeholders. Zo kregen we vaker de vraag: Wat doen we precies op het gebied van duurzaamheid? Er zijn veel initiatieven, maar er was geen bundeling ván initiatieven. Laat staan dat ze meetbaar waren."
Martien van Gurp, HAS green academy

Neem contact met ons op

Heb je nog vragen? Babs en Jeroen beantwoorden ze graag! Bel, mail of vul het contactformulier hieronder in.

Naam*
E-mailadres*
Organisatie / Bedrijf
Telefoonnummer
Vragen of opmerkingen

Aanjager duurzaamheid en sociale verbinder

Babs Mammen - van der Zon

Impactmaker en duurzaam strateeg

Jeroen Zonneveld

Veelgestelde vragen

Wat voor duurzame doelen kan ik bepalen in het SUB Dashboard?

Het begint bij het bedenken en vaststellen van doelen: Wat wil je bereiken met je bedrijf of organisatie over 4 jaar? Gaat het om groei of reductie van een bepaald resultaat? Bijvoorbeeld: Museum Greenworld wil dat over 4 jaar 75% van de gerechten in het eetcafé vegetarisch is. Afhankelijk van het aantal invulmomenten dat je selecteert, vul je data in en monitor je per kwartaal of jaarlijks via het SUB Dashboard de voortgang van deze ambitie. Data die Green World voor deze KPI verzamelt is bijvoorbeeld het aantal vegetarische gerechten uit het eetcafé. Handig in het SUB Dashboard is dat je kunt kiezen uit diverse sjablonen ter inspiratie voor je eigen KPI’s.

Veel bedrijven en organisaties hebben duurzame ambities, maar weten niet zo goed hoe ze deze meetbaar en aantoonbaar maken. Loop jij hier ook tegenaan, dan gaat het SUB Dashboard je zeker helpen. De doelen (KPI’s) die je aanmaakt, koppel je direct aan data en formules. Bijvoorbeeld: Over 4 jaar wil je het aantal kilogram plastic afval op kantoor met 50% verminderen. Of het hele gebouw mag over 4 jaar alleen nog verwarmd worden met zonne-energie. In het SUB Dashboard meet je periodiek de voortgang: zijn jullie goed op weg of moet je bijsturen? Wanneer je besluit resultaten te communiceren met stakeholders, download je met één druk op de knop een mooi vormgegeven visual die je direct kunt delen.

Er zijn 30+ duurzaamheidsthema’s. Denk aan afvalmanagement, culturele diversiteit, social impact en wetgeving. Als je een doel aanmaakt, dan koppel je hier diverse thema’s aan. Daarnaast zijn er de Sustainable Development Goals: Aan welke SDG’s wil jouw bedrijf of organisatie bijdragen? De thema’s en SDG’s die je selecteert, zie je terug in het overzicht van SUB Dashboard.

Geen zorgen, we laten het je zien. De eerste stap is een account aanmaken op het SUB Platform. Heb je dat gedaan, start dan direct met de gratis trial. In de trial heb je 14 dagen gratis toegang tot alle tools, waaronder het SUB Dashboard. In de tool laten we je stap voor stap zien hoe je KPI’s aanmaakt en hoe je deze kunt meten over een X-aantal jaar. Vul alle velden zelf in of kies een sjabloon en pas deze aan. Kom je er niet helemaal uit, dan staat ons supportteam voor je klaar.

Door regelmatig te communiceren over de duurzame doelen van jouw bedrijf of organisatie en hoe je je hiervoor inzet, verhoog je de betrokkenheid onder medewerkers én externe stakeholders. De manier waarop je communiceert, helpt natuurlijk mee in het enthousiasme hoe de boodschap ontvangen wordt. In plaats van een mat Excel-document, hebben we een mooie visual ontwikkeld die alle data overzichtelijk weergeeft. De visual kun je gebruiken voor rapporten, maar ook voor een nieuwsbrief of socialmediaberichten.

Start de gratis trial

Vrijblijvend en kosteloos