Verduurzamen voor de overheid

Als onderdeel van de overheid heb je de verantwoordelijkheid om te zorgen voor een duurzame samenleving. Naast het uitvoeren van continu veranderende duurzame wetgeving en het uitkeren van subsidies, heeft de overheid een voorbeeldfunctie. Vaak zijn er voldoende initiatieven, maar is er geen duidelijk beleid voor de gehele organisatie en bestaat er onduidelijkheid over de SDG’s. Het platform en onze tools bieden een uitkomst.

Meteen aan de slag met verduurzamen?

Geef richting aan je duurzaamheidsbeleid

Alleen ga je sneller, samen kom je verder. Samenwerken is belangrijk bij het opstellen en naleven van een duurzaamheidsbeleid. Gezamenlijke doelen geven richting en betekenis.

De totaaloplossing voor een duurzame overheid

Heel veel kennis én concrete stappen waarmee je je duurzaamheidsdoelen kunt halen. Antwoord op je vragen en duidelijke visuals om met alle stakeholders te delen.

De onderdelen

De onderdelen

De voordelen

Maak een start met onze Barometer

De Barometer geeft je snel inzicht in hoe goed je nu al bezig bent. Bepaal samen met jouw team doelen die je wilt ontwikkelen. Met het concrete actieplan dat hieruit voortkomt, kun je meteen aan de slag.

Acties bepalen

"Het is een goede manier om bij je eigen medewerkers bewustwording over SDG’s te creëren. In de digitale omgeving kun je gelijk acties voor de komende periode bepalen."
Hans de Wit, Veiligheidsregio Fryslan

Circulaire catering

FMHaaglanden, één van de grootste facilitaire dienstverleners voor de Rijksoverheid, heeft zich gecommitteerd aan de doelstelling om haar diensten volledig circulair in te richten.
FMHaaglanden

Monitor en communiceer met handige visuals

In het Dashboard zie je wat je al gedaan hebt en aan welke doelen je nog werkt. Inzichtelijk vormgegeven, dus direct te delen met je medewerkers en je klanten. Handig: je kunt de visuals ook gebruiken voor een maatschappelijk verantwoord jaarverslag.

Bespaar tijd, geld en verduurzaam

Groei door inzicht

Vanuit inzicht, kun je stappen zetten en word je een voorloper in jouw branche.

Lid van onze community

Altijd als eerste op de hoogte. Toegang tot onze kennisbank en netwerk.

Tools voor rapportage en communicatie

Bouw aan een positief imago en deel het met de hele wereld.

Neem contact met ons op

Heb je nog vragen? Babs en Lotte beantwoorden ze graag! Bel, mail of vul het contactformulier hieronder in.

Naam*
E-mailadres*
Organisatie / Bedrijf
Telefoonnummer
Vragen of opmerkingen

Aanjager duurzaamheid en sociale verbinder

Babs Mammen- van der Zon

Impactmaker en duurzaam strateeg

Jeroen Zonneveld

Veelgestelde vragen

Zijn de gegevens die ik plaats veilig?

Ons platform is een besloten en beveiligde omgeving, waarin geen gevoelige informatie kan worden verspreid, tenzij je deze zelf deelt.

We geven diverse workshops en webinars, die geschikt zijn voor de overheid. Hebben jullie behoefte aan een specifieke training of workshop? Dan kunnen we die altijd op aanvraag organiseren.

Op dit moment is het niet mogelijk om onze tools te integreren in andere software. Ons platform is daarentegen wel een plek waar alles op het gebied van duurzaamheid samenkomt. De tools kunnen wel gedownload worden en toegevoegd in rapportages van andere software.

Uiteraard maken we in onze tools gebruik van de  Sustainable Development Goals (SDG’S). Op ons platform vind je informatie over deze doelen en wat je ermee kunt doen. In de tools maken we de koppeling tussen jouw duurzaamheidsambities en de SDG’s. We brengen in kaart wat jullie huidige focus-SDG’s zijn en welke jullie erbij zouden willen betrekken. Dit maken we concreet met de KPI’s in het Dashboard.

Ja! Ons platform biedt de mogelijkheid om contact te zoeken met andere bedrijven en organisaties. Op de pagina Community kun je challenges plaatsen, waar onze andere gebruikers op kunnen reageren. Hier kun je opdrachten plaatsen en contact leggen met bedrijven die interessant voor jou kunnen zijn.

Start de gratis trial

Vrijblijvend en kosteloos